وکیل دعاوی خانواده, وکیل طلاق

صفر تا صد مراحل طلاق توافقی

صفر تا صد مراحل طلاق توافقی

برای طی کردن مراحل طلاق توافقی نیاز است که زوجین از کارشناس حقوقی مشاوره دریافت نمایند. طلاق یکی از پر چالش ترین مسائلی است که افراد با آن روبرو خواهند شد. زمانی که اندیشه طلاق برای افراد به وجود می آید تمام راه ها را در مقابل خود بسته می بینند. با آشفتگی روحی و اضطراب به دنبال تمام کردن رابطه ای هستند که روزی برای شکل گرفتن آن تمام تلاش خود را به کار گرفته اند.

اطلاع از مراحل طلاق توافقی می تواند نگرانی افراد را کمتر کند. طلاق به خودی خود آسیب های زیادی به دنبال دارد، به خصوص اگر زوجین صاحب فرزند باشند. آنها باید برای کم کردن فشار روحی فرزندان راه حل عاقلانه ای را در پیش بگیرند. طلاق توافقی به این افراد کمک می کند که در مدت کوتاهی به زندگی مشترک خود پایان دهند.

مراحل طلاق توافقی چیست؟

وکیل طلاق مراحل طلاق توافقی را با جزییات برای افراد شرح خواهد داد و به ایشان خواهد گفت که طلاق توافقی به چه صورت است. اولین مرحله برای جاری شدن طلاق توافقی مراجعه به کارشناس حقوقی است. در جریان طلاق و توافقی حقوق و تکالیفی برای افراد ایجاد می شود که در صورت ناآگاهی اختلافات را ادامه دار خواهد کرد. چه بسا افراد عجولانه طلاق توافقی را جاری کنند اما پس از آن به فکر مطالبه حق و حقوق خود باشند و پرونده اختلافات را در دادگاه باز کنند.

یکی از مهمترین مراحل طلاق توافقی تعیین تکلیف درباره حقوق مالی است. این تصور نادرست در جامعه وجود دارد که در طلاق توافقی زن باید از مهریه خود گذشت کند. در حالی که افراد می توانند با مراجعه به وکیل طلاق و نگارش توافقنامه اصولی برای طلاق توافقی اقدام کرده و از حقوق مالی خود بهره مند شوند.

بنابراین در قدم اول وکیل طلاق متن توافقنامه طلاق توافقی را نگارش می کند. در این متن مسائلی همچون مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت فرزند، نحوه ملاقات با فرزند و… مورد توافق زوجین قرار می گیرد.

طلاق توافقی به چه صورت است

دومین مرحله ثبت نام در سامانه تصمیم می باشد. این سامانه با همکاری قوه قضاییه و سازمان بهزیستی کشور راه اندازی شده و هدف از تشکیل آن مداخله در امر طلاق توافقی است. به عبارت دیگر طلاق توافقی با مصالحه زوجین انجام می شود ورود نهادهای نظارتی به این نوع طلاق از تضییع حقوق افراد جلوگیری خواهد کرد. پذیرش پرونده طلاق توافقی در دادگاه نیازمند دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق است که در ادامه درباره آن خواهیم گفت.

شرایط طلاق توافقی کدام است؟

برای تشکیل پرونده در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می بایست زوجین گواهی عدم انصراف از طلاق دریافت کرده باشند. این گواهی زمانی صادر می شود که زوجین در جلسات مشاوره طلاق توافقی شرکت کنند. انجام مشاوره خانواده قبل از طلاق توافقی در ماده 25 قانون حمایت خانواده مورد تاکید قرار گرفته است. پس از آن در سال 1397 مراجعه به مشاوره خانواده قبل از طلاق توافقی الزامی شد.

بنابراین جهت طی کردن مراحل طلاق توافقی ابتدا زوجین باید در سامانه تصمیم ثبت نام کنند. سپس ایشان را به مراکز غربالگری ارجاع می دهند و وقت مشاوره برای ایشان تعیین خواهد شد. به طور معمول جلسات مشاوره پنج جلسه در طی 45 روز خواهد بود.

برخی از زوجین با انجام مشاوره خانواده از طلاق انصراف می دهند اما در صورتی که بعد از اتمام جلسات همچنان به طلاق اصرار داشته باشند گواهی عدم انصراف از طلاق برای ایشان صادر می شود. سپس وکیل با نگارش دادخواست طلاق پرونده را در دادگاه مطرح می کند.

پس از طی کردن مراحل طلاق توافقی در دادگاه به طور معمول قاضی توافق زوجین را به رسمیت می شناسد و حکم طلاق توافقی را صادر می کند. پس از آن افراد می توانند با مراجعه به دفاتر طلاق، صیغه طلاق را جاری کنند. اما همانطور که گفته شد طلاق توافقی دارای نکات بسیاری است که افراد می توانند با مراجعه به وکیل طلاق اطلاعات لازم را در این زمینه به دست آورند.

مراحل طلاق توافقی

مدارک لازم برای طلاق توافقی

برای طی مراحل طلاق توافقی زوجین باید مدارک لازم را جمع آوری نمایند. در بسیاری از این موارد زوجین باید به کارشناس حقوقی مراجعه کرده و با راهنمایی ایشان اقدامات لازم را انجام دهند. در زیر به مدارکی که برای طلاق توافقی نیاز می باشد اشاره خواهد شد:

– اصل شناسنامه زوجین

– اصل و کپی کارت ملی

– کپی مصدق دفتر نکاحیه

– گواهی عدم بارداری زوجه یا گواهی سلامت بکارت زوجه در صورتی که دوشیزه باشد.

– گواهی عدم انصراف از طلاق صادره از مرکز مشاوره خانواده

– توافقنامه طلاق توافقی

– ارائه درخواست طلاق توافقی

وکیل خانواده با پیگیری پرونده چنین مدارکی را جمع آوری می کند و متن توافقنامه میان زوجین را نگارش خواهد کرد.

طلاق توافقی و شرکت در جلسات مشاوره بهزیستی

همانطور که گفته شد یکی از مراحل طلاق توافقی شرکت در جلسات مشاوره خانواده است. از آذر ماه سال 97 شرکت در جلسات مشاوره خانواده برای زوجینی که قصد طلاق توافقی دارند اجباری شده است. اما برخی افراد ممکن است توانایی شرکت در این جلسات را نداشته باشند.

به طور مثال در خارج از کشور حضور داشته و با دادن وکالت تمام مراحل طلاق توافقی را به وکیل سپرده باشند. همچنین ممکن است برخی از افراد در ایران حضور داشته باشند اما امکان شرکت در جلسات را نداشته یا اینکه تمایلی به حضور در جلسات نداشته باشند. چنین افرادی می توانند با وکیل طلاق مشورت کرده و راهکارهای قانونی را در این باره دریافت نمایند.

شرایط طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول می کشد؟

در حال حاضر انجام تمام مراحل طلاق توافقی باید به واسطه نماینده قانونی یا وکیل افراد در دادگاه انجام شود. به عبارت دیگر برای جلوگیری از اطاله دادرسی و هدر رفتن وقت دادگاه این الزام قانونی وجود دارد که افراد از طریق وکیل متخصص برای اختلافات حقوقی خود وارد عمل شوند. بنابراین اقدام بدون همراهی وکیل قانونی امکان پذیر نمی باشد.

در اصل جهت انجام مراحل طلاق توافقی باید به این سوال پاسخ داد که طلاق توافقی با وکیل چقدر طول می کشد؟ باید گفت به طور معمول پروسه طلاق توافقی نسبت به سایر طلاق ها بسیار کوتاه تر می باشد. اگر افراد از وکیل متخصص کمک بگیرند با گذراندن جلسات مشاوره خانواده در کوتاه ترین زمان ممکن یعنی دو ماه می توانند حکم طلاق توافقی را دریافت کنند.

دریافت مشاوره حقوقی جهت انجام مراحل طلاق توافقی

دریافت مشاوره جهت انجام مراحل طلاق توافقی بسیار اهمیت دارد. وکیل با اشرافی که به مسیر طلاق دارد کمک می کند که طلاق در کوتاه ترین زمان و با کمترین فشار روحی و استرس پایان بپذیرد. وکیل به طور مداوم با موکل خود در ارتباط خواهد بود و ایشان را از مراحل دادرسی آگاه می کند.

وکیل در جلسات مشاوره درباره حقوق مالی اطلاعات لازم را در اختیار زوجین قرار می دهد. همانطور که گفته شد در طلاق توافقی زوجه نیاز به بخشیدن تمام مهریه خود ندارد. در توضیح این مسئله باید گفت ساختار طلاق توافقی در قانون وجود نداشته و قضات برای صدور رای در این نوع پرونده ها به احکام طلاق خلع و مبارات استناد می کنند. در طلاق خلع و مبارات زوجه مالی را به همسر خود می بخشد و رضایت ایشان را برای جاری شدن طلاق جلب می کند. این مال می تواند تمام یا قسمتی از مهریه زوجه باشد. اما در طلاق توافقی زوجه اجباری به این امر ندارد و متن طلاق توافقی کاملا بر اساس توافق زوجین نگارش خواهد شد.

بنابراین مراحل طلاق توافقی می تواند با ارائه دادخواست طلاق توافقی از طرف زن آغاز شود، حتی ممکن است طلاق توافقی از طرف مرد باشد. تنها به توافق رسیدن زوجین و ارائه دادخواست طلاق توافقی شرط اصلی این نوع طلاق می باشد.

طلاق توافقی با وکیل چقدر طول می کشد

نحوه نگارش درخواست طلاق توافقی

یکی از مراحل طلاق توافقی تهیه متن توافقنامه طلاق است. وکیل طلاق با در نظر گرفتن موارد مختلف متن این توافق را نگارش خواهد کرد. خواسته های زوجه و توانایی مالی مرد برای پرداخت حقوق زوجه از جمله مواردی است که طی جلسات مشاوره با وکیل مشخص خواهد شد.

زوجین می توانند درباره میزان نفقه و اجرت المثل نیز با یکدیگر به توافق برسند. یکی از مواردی که در طلاق توافقی اهمیت دارد تعیین تکلیف درباره حضانت فرزند است. معمولا زوجه تمایل بیشتری برای نگهداری از فرزند دارد. ممکن است زوج در قبال دادن حق حضانت فرزند به زوجه امتیازات مالی دریافت کند. وکیل خانواده درباره حقوق و تکالیف زوجین به روشنی با ایشان سخن خواهد گفت و ایشان را آگاه می کند.

در طلاق توافقی این زوجین هستند که تصمیمی نهایی را خواهند گرفت و وکیل طلاق به عنوان نماینده قانونی ایشان اقدامات لازم را انجام می دهد. زوجین باید در متن توافقنامه نحوه ملاقات با فرزند را هم مشخص کنند. قاضی دادگاه در صورتی که دادخواست طلاق توافقی کامل باشد و اختلافی در این باره وجود نداشته باشد حکم طلاق را صادر می کند.

نکات مهم در طلاق توافقی

جهت طی مراحل طلاق توافقی باید به وکیل متخصص مراجعه شود تا وکیل نکات قانونی را برای اشخاص شرح دهد. برخی افراد بدون در نظر گرفتن مسائل حقوقی متن توافقنامه را امضا می کنند و پس از جاری شدن صیغه طلاق زوجه از زوج برای دریافت مهریه خود شکایت می کند. برای جلوگیری از چنین مسائلی باید هنگام تنظیم توافقنامه زوجه متعهد شود که در برابر مهریه ای که بذل کرده هیچ گونه ادعایی ندارد و حق رجوع از مهریه را از خود ساقط کند.

عده در طلاق توافقی

از طرفی زوجه باید توجه داشته باشد که درج عبارت هایی مانند « مهریه را ابراء نمودم یا مهریه را تماما دریافت کردم» و امثال آن به این معنی است که زوج پس از جاری شدن طلاق مسئولیتی در برابر پرداخت مهریه ندارد.

یکی دیگر از نکاتی که در طلاق توافقی باید مورد توجه قرار گیرد آن است که در برخی مواقع زوج پس از بذل مهریه توسط زوجه از حضور در دفتر طلاق و امضا سند طلاق خودداری می کند. اگر زوجه چنین دغدغه ای دارد می تواند هنگام امضا توافقنامه، وکالت در اجرای صیغه طلاق را از زوج دریافت کند.

در برخی مواقع نیز زوجین تمام مراحل طلاق توافقی را به وکیل می سپارند و تمایل دارند که وکیل به نمایندگی از ایشان در دفترخانه حضور پیدا کرده و صیغه طلاق را جاری کند. باید توجه داشت که چنین امری وظیفه وکیل نیست و در صورتی که زوجین تمایل داشته باشند می توانند اختیار انجام آن را به وکیل واگذار نمایند.

عده طلاق توافقی

پس از طی مراحل طلاق توافقی و اجرای صیغه طلاق بحث عده طلاق مطرح می باشد. جاری شدن صیغه طلاق این تکلیف را برای زن ایجاد می کند که در مدت زمانی مشخص از ازدواج خودداری کند، به این مدت عده می گویند. حقوقدانان طلاق توافقی را طلاق رجعی دانسته اند. بنابراین زن باید پس از طلاق عده نگه دارد. این مدت برای عقد دائم سه ماه و برای عقد موقت چهل و پنج روز می باشد. در صورتی که زن باکره یا یائسه باشد نیاز به نگه داشتن عده نیست.

 نکته ای که وجود دارد آن است که زن می تواند در مدت عده از ما بذل خود رجوع کند. بنابراین مرد هم می تواند با برگردان مال مزبور خواستار ادامه زندگی مشترک شود. مگر آنکه زن حق رجوع از ما بذل را از خود ساقط کرده باشد که در این صورت مرد هم حق رجوع ندارد.

هزینه طلاق توافقی

هزینه طلاق توافقی

از جمله مراحل طلاق توافقی پرداخت هزینه های مربوطه می باشد. هزینه های طلاق توافقی شامل هزینه نگارش دادخواست، هزینه دادرسی و حق الوکاله می باشد. افراد می توانند با مراجعه به وکیل متخصص در هزینه های خود صرفه جویی نمایند. بسیار دیده شده است که افراد سودجو با گرفتن مبالغ کلان مدت زیادی افراد را معطل می کنند و مسیر طلاق را برایشان دشوار می سازند.

بنابراین افراد با مراجعه به مراکز حقوقی معتبر باید مراحل طلاق توافقی را پشت سر بگذارند. به کمک کارشناس حقوقی می توان متن دادخواست طلاق توافقی را تهیه کرد. نگارش این متن اهمیت زیادی دارد. وکیل طلاق با دریافت هزینه منصفانه چنین متنی را تهیه خواهد کرد. همچنین زوجین می توانند با اختیار کردن وکیل مشترک و سپردن امور طلاق به ایشان در هزینه های خود صرفه جویی نمایند. به این ترتیب وکیل در کوتاه ترین زمان و با صرف هزینه اندک حکم طلاق توافقی را برای ایشان دریافت خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *